De kleurrijke geschiedenis van Keurslager Reyners

 Foto001Foto002Foto006

In 1933 stichte de grootvader, Jacques Reyners en Mathilde Ceyssens in Oostham de slagerij.

Foto004Foto004

Michel de vader van Jan werkte van jongsaf in het bedrijf van zijn vader en volgde regelmatig bijscholing. Zijn vader, Jacques opende in 1953 een bijhuis op het huidige adres.

Michel startte in 1963 als zelfstandige en nam de winkel samen met zijn vrouw, Maria Van Hove over van zijn ouders.

Foto010Foto005

Op 22-4-1971 werden zij bij de eerste in België uitverkoren om Keurslager te worden .

bouw3bouw6

bouw12bouw19

De winkel werd tweemaal uitgebreid, gemoderniseerd en vergroot met een atelier voor de bewerking van vlees en de fabricatie van eigen producten.

diplomasKevinKevin2

Met deze fijne vleeswaren heeft de familie Reyners al verschillende zeer mooie prijzen behaald zowel in binnenland als buitenland. O.a.
1987 Limburgse slagercup GOUD voor vleeswaren (Jan)
1988 New Mexico voor crèmepaté (Michel)
1990 Frankrijk Concours Européen de la Meillure Terrine de Porc; Medaille d'Argent (Jan)
1991 Nationale vakwedstrijd Goud voor crèmepaté (Jan)
1991 Nationale vakwedstrijd Zilver voor Filet d'Anvers (Jan)
Kevin Vreys toen in opleiding bij Heidi & Jan wint de Juniorcup in Kortrijk met maar
Liefst 7 medailles; 4 maal Goud, 2 maal Zilver en 1 keer Brons.

Dit palmares is ontegensprekenlijk te wijten aan het vakmanschap en meesterschap dat deze familie reeds 3 generaties aan de dag legt. Waarbij steeds de goed bewaarde en kwalitatief hoogstaande recepten worden overgeleverd van vader op zoon en steeds aangepast werden aan de noden van de tijd.

In 1992 kwam Heidi bij in zaak werken, in 1994 huwde Heidi en Jan en in 1996 namen zij het bedrijf over. Jan van opleiding zowel beenhouwer als kok, Heidi van opleiding verpleegster en verschillende bijscholingen aanverwant aan het keurslagersberoep. Zowel het personeel alsook de omvang van de zaak kende een gestage groei.

Zodat in 2000 de nodige uitbreidingwerken moesten uitgevoerd worden, en die als resultaat hadden dat de beenhouwer en bedrijfsruimte één van de meest toonaangevende van zijn streek. Getuige hiervan zijn verschillende (Keur)slagers zowel van binnen- als buitenland die reeds op werkbezoek zijn geweest.

kristal6

Heidi , Jan samen met de medewerkers leveren u sinds 1933,
Kwaliteit elke dag opnieuw...

 

 


 


Nieuwsbrief



Gemengd gehakt

Américain préparé

Fooddesk kwaliteitslabel

FOODDESK allergenen

Feestfolder 2018 - 2019

Feestfolder 2018 - 2019 keurslager

Proficiat Joëlle & Eddy

De Keurslager Jan met De Vijzen